AustraliaGuiden.no

- alt om Australia

 


 

Delstater

Capital Territory

Northern Territory

New South Wales

Queensland

Sør-Australia

Tasmania

Vest-Australia

Victoria

Byer

Adelaide

Brisbane

Canberra

Gold Coast

Darwin

Hobart

Melbourne

Newcastle

Perth

Sydney

Opplev Australia

Uluru - (Ayers Rock)

Great Barrier Reef

Nasjonalparker

Shopping

Sport

Surfers Paradise

Booking

Hotellbestilling

Ferie og Reiseselskap

Flybilletter

Finansiering

Feriepenger

Finansiering

Informasjon

Faktaguide Australia

Fotogalleri

Kart (diverse)

Været i Australia


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om AustraliaGuiden

Kontakt

 

Surfers Paradise

 


 

 

 


 

 

 

Surfers Paradise er for mange det ultimate drømmestedet for surfing, avslapning, strandkos og uteliv. Surfers Paradise er en forstad til Gold Coast i delstaten Queensland, og kan by på noen av verdens aller flotteste strender. 

Dette er en av landets mest populære ferieområder. Surfers Paradise er en blanding av et moderne byliv med shopping og alle tilhørligheter, og et avslappende ferieparadis.

Områdets lange og fine strandpromenade har en sjarmerende atmosfære med koselige cafèer, restauranter og shopping. Her finne mange "gjemte" butikker som bare er der, og venter på å bli utforsket. Beachfront Market har mange små og spennende shops som tilbyr alle mulige slags varer,

og i det som heter Central Business District og Cavill Avenue finner du alt hva hjertet begjærer. Dette er stedene for shopperen. Surfers Paradise er ikke bare strender og shopping. Her finnes også et yrende natteliv. Her er det barer og diskotek det er all slags underholdning som eksempelvis gatemusikanter, gateteater, gateartister av alle slag osv.

 

Se flere kart her

 

For den som ikke bare er i Surfers Paradise for å nyte strandlivet, eller shoppe så finnes også andre akriviteter. Queensland har flere fine fornøyelsesparker hvor man kan få fart og spenning. For hele familien anbefales eksempelvis Sea World, Warner Bros. Movie World, and Wet’n’Wild Water World for å nevne noen (se også nedenfor). Du bør også se Currumbin Wildlife Sanctuary på Gold Coast - dette er et must. Her er det bl.a. børstehale Phascogale, den hårete nese Wombat, Koalas, Kangaroos og I tillegg til dette har byen og delstaten flere museer og kunsgallerier, eks. dette:

Gold Coast Art Gallery

 

For den som har lyst til å se Surfers Paradise med fugleperspektiv, så anbefales en tur til Q1 Observation Deck som ligger i Hamilton Avenue. Her kan du ta heisen opp til toppen (322 meter) og nyte utsikten fra en av barene.

 

Hvert år, vanligvis i oktober arrangeres det i Surfers Paradise Indy bil løpene. Her kan du se  ultra raske biler som gjennom gatene. I Surfers Paredise arrangeres også Gold Coast Triathlon, Australian Surf Life Saving Championships (i mars og april), og Wintersun Festival i juni. Dersom du er der på nyttårsaften kan du oppleve den flotte feiringen med et gedigent fyrverkeri.


 

 

 

 


 

 

 

Temaparker på Gold Coast - Queensland

 

The Gold Coast er Australia beste ferie destinasjon og her er mye som hele familien kan hygge seg med.

 

Sea World

Sea World Gold Coast Theme Park

På den nordlige enden av Gold Coast finner du Sea World, en 24.6 hektar omfattende marine zoologiske park og en av Australia mest kjente theme parks. Der tilbys besøkende unik underholdning. Det er daglig arrangement med stuntrytter med vannski på en innsjø som dekker nesten en tredjedel av parken. I Shark Bay får du muligheten til å se tiger hai fra undervannshus, og de som er modige og eventyrlystne nok kan dykke med haier.

Foruten dette har parken er eks. en korketrekker roller coaster, vannsklier og badeland. Tilstøtende til Sea World er Sea World Nara Resort med 405 rom, restauranter og selvfølgelig et stort svømmebasseng.

 

Dreamworld

Dreamworld er en annen av de store tema parker på Gold Coast hvor hele familien kan oppleve spenning. Her er alt det en temaperk skal ha, og mer til, eks. dyreparl, badeland, "tivoli" og mye, mye mer.

 

Whitewater World

Whitewater World er kystregionens nyeste fornøyelsespark. Her finnes de fire "hotteste" vannsklier som finnes i hele verden. 

 

Warner Bros Movie World

Tittelen som Australias turistattraksjon av året har denne parken fått flere ganger. På Warner Bros Movieworld kan besøkende se Warner Bros filmer som blir gjort, og se en rekke dramatiske stunt show. Rides som dødelige våpen og Wild West Falls Adventure Ride og Scooby Doo Coaster gjør et besøk her uforglemmelig.

Andre attraksjoner inkluderer Superman Escape, Shrek 4D, Batman - The Ride2, The Police Academy Stunt Vis og Batwing Spaceshot.

 

Wet n Wild vannpark

Vannsklier, bølge basseng og moro for hele familien. Australia største. Parken har bassenger, rides og underholdning. Oppvarmet under kjøligere månedene i året (april til september). 

 

Gold Coast Aktiviteter

På Gold Coast, eventyr og moro er ikke begrenset til tema parker. Du kan finne alle slags spenning fra å strikk hoppe i midten av Surfers Paradise til en sky dive, paraglide, parasail, hanggliding, varm luft ballong, helikopterturer eller en gammeldags bi-fly langs kysten.

Du kan også la veien sammen med en privat sjøfly charter til en øy eller en heli-tur til en lokal vingård, golfbane eller til regnskogen. The Great Barrier Reef er også innen rekkevidde, og en naturlig flyreiser fra Gold Coast tilbyr en hel dag for snorkling og dykking før du går tilbake i tid for middag. 

I Surfers Paradise er det utrolig mye man kan oppleve!


 

 

Surfers Paradise og Gold Coast Strender

 

 

Queensland Surf Lifesaving Rowers 

Lifesavers Competition, Gold Coast Queensland

 

På Gold Coast finner du strender med attraktive navn som Palm Beach, Rainbow Bay, Mermaid Beach og Surfers Paradise. De har myk gylden sand, rullende bølger og er en perfekt setting for en solnedgang tur langs fjæra.

Det rene, urørte strender kan være det viktigste besøkende er på jakt etter i en ferie og Gold Coast har dem alle i overflod. Nyte og slappe av.

På Gold Coast det er 42 km. av vakre sandstrender, fra Currumbin å Cabarita Beach i Nord NSW. 40 av disse strendene er godkjent av lifeguards hele året. På Sør Stradbroke Island finner du urørt villmark strender

 

Main Beach

Main Beach, som ligger like sør for Southport er stedet hvor du kan finne et mindre overfylt strand.

 

Broadbeach

Broadbeach har spille utstyr for barn og rasteplasser for familien. Det er mange steder å spise, herunder internasjonale og lokale restuaranter, et godt utvalg av budsjettet hoteller og annen bolig, samt luksushoteller og feriesteder. Bra shopping finnes her, inkludert på Pacific Fair, Queensland'største kjøpesenter. Surfers Paradise har egen strand, en lang strekning med sand som er godkjent av lifeguards.

 

Strender sør for Surfers Paradise

Like sør for Surfers Paradise, Mermaid Beach er en god familie strand med rasteplasser, sykkestier og en lekeplass.

Kurrawa Beach er hjemstedet til den årlige Australian Surf Lifesaving titler. Mange fine spiserier og rasteplasser.

 

Currumbin

Currumbin har milde surfe og små rock pools, gjør Currumbin's strender perfekt for småbarnsfamilier. Det er også et paradis for fotografer. Currumbin er flere ganger vinneren av Queenslands reneste strand award. I Burleigh Head Nasjonalpark finner du stier gjennom kjølig regnskog til nes.

 

Kirra Beach

Kirra Beach er Gold Coast mest berømte surfing beach - stedet å se på når ekspertene er på "jobb". Surfing steder her inkluderer navn som er kjent for surfere verden over, Greenmount, Rainbow Bay og Coolangatta.

Hvorfor ikke leie en longboard for dagen - morsomt for alle aldre. Kirra er også hjemmet til Queensland første surf club, og treningssted for mange av Gold Coast's surfe mestere.


 

 

Gold Coast og Surfers Paradise Shopping

 

Pacific Fair Shopping Centre, Gold Coast Queensland

Det er mye å velge i på Gold Coast, med noen av de beste shopping stedene i Australia er å finne her "under solen". Enten du kjøper den siste mote, elegant strandutstyr eller spesielle gaver og souvenirer til venner og familie, finner du det her. Pacific Fair er det største kjøpesenteret i Queensland. Du kan ta en vanntaxi fra kai ved elva slutten av Cavill Ave i Surfers Paradise. Reise gjennom residential kanalen Estates til Queensland's Pacific Fair. Senterområdet er bygd i en landsby stil, uten biltrafikk. Surfers Paradise er en av Australias ledende forhandler områder med shopping til 2100 hver kveld.

 

Her er det hundrevis av boutique, instituts og hjemlige butikker å finne, og de selger bl.a. merkenavn som Cartier, Prada, Gucci, Louis Vuitton, Fendi, Bally Hermes, Paris og Salvatore Ferragamo.

 


 

AltomFerien

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

TunisiaGuiden

DubaiGuide

AltomLondon.no


Om oss

Annonsere

 

Alt innhold på AustraliaGuiden.no er beskyttet med opphavsrett