AustraliaGuiden.no

- alt om Australia

 


 

Delstater

Capital Territory

Northern Territory

New South Wales

Queensland

Sør-Australia

Tasmania

Vest-Australia

Victoria

Byer

Adelaide

Brisbane

Canberra

Gold Coast

Darwin

Hobart

Melbourne

Newcastle

Perth

Sydney

Opplev Australia

Uluru - (Ayers Rock)

Great Barrier Reef

Nasjonalparker

Shopping

Sport

Surfers Paradise

Booking

Hotellbestilling

Ferie og Reiseselskap

Flybilletter

Finansiering

Feriepenger

Finansiering

Informasjon

Faktaguide Australia

Fotogalleri

Kart (diverse)

Været i Australia


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om AustraliaGuiden

Kontakt

 

Sydney

 

 


 

Sydney er hovedstaden i delstaten New South Wales, men den er ikke som mange tror, hovedstaden i Australia, det er Canberra.

Sydney er Australias største og eldste by (1788). Den har noe over fire mill. innbyggere.

Sydney har en imponerende bebyggelse og en meget vennlig befolkning. Byen er ikke bare blant de vakreste men den er også en av verdens triveligste byer. Her kan man foreta seg alt. For mange mennesker er Sydney selve Australia, og har man interesse av severdigheter så er Sydney stedet. 

 

Byen er rik på slike, og den mest kjente er utvilsomt det prangende operahuset med sin karakteristiske bygningssilhuett. I Sydney vrimler det av spisesteder, og man finner hermat fra alle verdenshjørner.  Man finner spennende butikker, gallerier, teatre og museer. Er man i Sydney må man unne seg en båttur i Sydneys havneområde hvor man får oppleve den fantastiske byen fra sjøsiden. Man kan også ta ferge ut til en av de innbydende strendene like i nærheten av sentrum. Det anbefales også en tur med et besøk i vinområdene, og til Australias svar på Grand Canyon, Blue Mountains.  Besøksguide


 

Sydney er en betydelig global og nasjonal turistdestinasjon og blir ofte omtalt som en av det flotteste og pulserende byene i verden. Sydney er også kjent for sine flotte strender som ligger like ved byen, mest kjent er nok Bondi Beach og Manly Beach.

Sydney er en av verdens mest multikulturelle byer, noe som reflekteres av dens rolle som et viktig mål for innvandrere som ankommer Australia. Sydney er Australias dyreste by å bo i og kommer på 21. plass over dyreste byer i verden.

Mange slags fester og festivaler foregår i Sydney. 1. januar feires sommeren med The Festival of Sydney. Da foregår det veldig mange konserter, det er mye musikk i gatene, og det er kappseilas på sjøen.

Nasjonaldagen Australia Day feires 26. januar. Datoen representerer etableringen av kolonien New South Wales ved Sydney Cove etter at skipene tilhørende First Fleet seilte inn i Port Jackson.

Sydneys årstider er motsatte av den nordlige halvkule og byen har et temperert klima med varme somre og kaldere vintre, og regn spredt jevnt gjennom året. Været modereres jo lenger bort fra kysten en kommer, med større temperaturforskjeller i de vestlige bydelene inn i landet.

Varmeste måned er januar, med snitt temperatur på mellom 18-26 °C. I snitt er det 15 dager i året med mer enn 30 °C. Varmeste temperatur målt er 45.3 °C 14 januar i 1939, men så sent som 1. nyttårsdag 2006 ble det også målt 45 °C i Sydney. Kaldeste måned er juli, med lavest temperatur på 2.1 °C. Temperaturen i de vestlige bydelene er som regel høyere om sommeren og lavere om vinteren.

I snitt faller det ca. 1217 mm regn i løpet av året, og det er nedbør i snitt 138 dager i året. Det har ikke snødd i Sydney siden 1836, men vind- og haglstormer forekommer som kan forårsake store ødeleggelser. I 1999 ble Sydneys østre og sentrumsbydeler truffet av en slik storm med hagl på 9cm i diameter. Stormen forårsaket ødeleggelser verdt omkring AUD 1.7 milliarder i løpet av 5 timer.

Mange områder i og rundt Sydney som ligger nært bushland er utsatt for skogbranner, spesielt om sommeren. De største av nyere tid skjedde i 1994 og 2001-2002.

Sydneys mest kjente landemerke er Sydney Opera House. Operahuset ligger på Bennelong Point, omgitt av sjø på tre kanter, med Circular Quay til sørvest og Royal Botanic Gardens til sørøst.

Festivaler og andre kulturelle innslag

Sydney holder årlig mange forskjellige og noen av Australias største sosiale og kulturelle innslag. Disse inkluderer; Sydney Festival, Australias største kunstfestival i januar; Big Day Out, en festival med rock musikk; homoparaden Gay and Lesbian Mardi Gras langs Oxford Street i februar; Sydney Film Festival og kortfilmfestivalen Tropfest; Archibald Prize for beste porttrettmaleri; Australian Fashion week i april/mai og Sydney Royal Easter Show hver påske som nå holdes i Sydney Olympic Park.

Kilde: Bl.a. Wikipedia


 

 

 

 

 


AltomFerien

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

TunisiaGuiden

DubaiGuide

AltomLondon.no


Om oss

Annonsere

 

Alt innhold på AustraliaGuiden.no er beskyttet med opphavsrett